Mikrohistorierna:

(2) Kaj Munkberg

Född 1950, Idrottsvägen 1 (Kassörsvillan, Golfklubbens hus)​

Kaj kom 1956 med sina föräldrar och sin syster Britt till huset som en gång kallats Kassörsvillan. Han var då sex år och Britt tre. Samma år föddes yngsta systern Eva.
  Kaj berättar att hans familj hyrde bottenvåningen. ”Farbror Ernst” (kraftverksmaskinist) och ”tant Anna” hyrde övervåningen. Kaj upplevde en viss stress kring deras köksträdgård, som inte fick beträdas eller smittas med ogräs. När Ernst och Anna flyttat några år senare bodde familjen i hela huset. I det stora rummet på övervåningen hade barnen ett fint polerat bordtennisbord som tillverkats på Toy av ”bröderna Snygg”. Det blev en del av den bordtennisboom som uppstod på 1960-talet. Rydö spelade i Hallandsserien och Kaj och Britt var mycket aktiva där. Britt var ett tag en av länets tre bästa i damserien.
  Kaj hade som tonåring sitt pojkrum i kupan på övervåningen. Där spelades bl.a ”St Peppers lonely hearts club band” som han köpte 1967. Den var länge en favorit som kamrater ofta kom dit för att lyssna på. I förbigående konstaterar han att skivan hade följt med i hans liv till dess en av hans vuxna söner tog med den till sig och sedan har den inte återfunnits.
  Familjen flyttade till Oskarström 1970.

Berättat 2023 för Mats Strandell