Elsa Wibäcks liv

Elsa
Bilden är tagen 1933

Elsa är 89 år. Hon bodde som barn på berget, i ett rött hus nära Hannas café.

Familjen bodde i två rum och kök med veranda. På den tiden fanns det inte så mycket godis. På Elsas grannes tomt fanns det äpplen, hon tyckte de var jättegoda. När hon var tio elva år åt hon sin första banan.

Elsas lärare hette Tornkvist andra året hette hennes lärare Anna Lundin och Bexell. Birgit Hansson Ericsson lekte mycket med Elsa.

Ingalill Nilsson var Elsas klasskompis. Elsa lekte också mycket med Lillan. Elsas syskon hette Margit, Lisen, Oskar, Karin och Ingrid. Elsa var yngst i familjen.

På skolan brukade de spela kula och hoppa hopprep och hoppa hage. Skolbarnen spelade också fotboll. De lekte mycket på gården. I skolan fick de ingen mat. De var mycket hemma.

Kristina Larsson jobbade hos Syster Stina. Elsa har jobbat hos finska barnen i prästgården (och har varit telefonist) Karin jobbade i prästgården. 2-3 stycken fick plats att sova i en säng. Det fanns mycket mat på julafton och på påsken. Det fanns en speciell tid de skulle komma prick, kl 12:00. De firade påsk i Rydö. Elsa gillade tuggummi.

Reportage: Sofia och Lucas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *