Cykelutflykt till Sandsjön

Bild på brasan där vi grillade korv Bild: Jesper Norrman
Bild på brasan där vi grillade korv Bild: Jesper Norrman

Vi cyklade till Sandsjön det tog en halvtimme att cykla dit, där gick vi till en ställe som ett gammalt hus har varit.

Huset fanns i 60 år, i huset bodde två vuxna och åtta barn som bodde på två våningar. Sen satt vi vid grillen så att vi kunde grilla korv. Vi satt bredvid grillen och åt korv. Sedan gick vi ut i skogen igen och tittade på fåglar.

Vi cyklade till Sandsjön och träffade Gun-Britt, Ove, Ulf och Morgan. Gunbrits farmor bodde nära torvgraven. Vi pratade om dåtiden och tog en bild på oss. Vi hittade massor av gamla saker och pratade jättemycket. Sen gick vi på utflykt med Ove och åt bok knoppar, sen hittade vi en enbuske som luktade morot. Vi kollade på fåglar och åt grillad korv. Sen cyklade vi tillbaka.

I tisdags den 21/4 -2015 cyklade vi till Sandsjön.  Vi möte Ove där. Hans uppgift var att visa oss djurlivet vid Sandsjön, han hade med sig sin kikare och luppar som vi fick använda.

Ove berättade att han har studera fåglar sen han var 15år. Han har studerat fåglar och träd i 30-40år. Den fågeln han har hört mest i sitt liv är bofinken, men koltrasten är Oves favorit.

Vi såg 19 fåglar bland annat strandskata, kungsfågel, enkelbeckasin, trana och gärdsmyg.

Sandsjöns utflykt! Ska vi göra det igen?

Jag har frågat 10 stycken elever om Sandsjöns utflykten var roligt och om dem skulle vilja göra det igen. 6/10 elever skulle vilja göra det här igen och tyckte det var roligt. Dom resterande tyckte sådär och ville kanske göra det igen.. Kanske ska vi prata med Lennart och annordna en till utflykt?

Text: Jesper Norrman Bild: Jesper Norrman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *