Aktiviteter i och kring museet sommaren 2019:

Vykort från Rydö

• Utställning i museet sommaren 2019.
  • Visar vykort med motiv från Rydöbruk från hela 1900-talet och utställningen berättar också om vykortets historia.

Öppet sommaren 2019:

23/6 – 8/9

Söndagar kl 14-17

Entré: 20 kr (medlemmar och under 18 år går in gratis)

Bruksmiljövandringar i Rydöbruk sommaren 2019

Hur samhället  blev  till  och  växte  fram

Lennart Hildingsson guidar och vi vandrar runt i de centrala delarna av Rydöbruk. Medtag fikakorg. Frivillig avgift.

Tid: kl 18.00

Samling vid Knysthall

Onsdag 17 juli

Onsdag 4 september

• Sandsjön runt
Torv på linbana. Under de första åren av 1900-talet bröt bruksbolaget torv i Sandshults mosse, vilken transporterades med en flera kilometer lång linbana ned till fabriken i Rydöbruk. Torven användes för eldning.

Medsols vandring under några lördagstimmar. Förutom  en presentation av byarna runt sjön får vi höra om och se platserna för Gammelsbo järnbruk och torvbrytningen på Sandshults mosse. Samverkande guider: Morgan Erixon, Gunbritt Johansson och Lennart Hildingsson. Ta med lunchbox i ryggsäcken. Frivillig deltagaravgift.

Start: kl 10.00

Lördag 17 augusti 2019

Sommargudstjänst i missionshuset

4 augusti (söndag) kl 15 är det traditionsenligt sommargudstjänst i den byggnadsminnesskyddade frikyrkobyggnaden. Det är Equmeniakyrkan Södra Nissadalen som arrangerar. Historiska föreningen visar också den restaurerade arbetarlägenheten. Medtag fika.